Reiseforslag: San José, Tortuguero, Dominical m.m.

Vi siterer forfatteren Paulo Coelho; ”Er du redd for eventyr, forsøk rutine, det er dødelig det!”. (se program nedenfor).

11 netter fra kr 29.500 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • flybilletter Oslo - Costa Rica tur/retur
  • internasjonale flyskatter
  • Transfer til og fra flyplass
  • 11 overnattinger som beskrevet i programmet
  • Alle utflukter/turer med engelsktalende guide
  • Engelsktalende sjåfør/guide
  • Måltider som nevnt i programmet

Vulkaner, regnskog og paradisiske strender

Gi deg selv maksimale naturopplevelser og ta en spektakulær rundreise til Costa Ricas vulkaner, jungel, regnskog, tåkeskog og milelange strender. Du reiser trygt og er like godt ivaretatt midt i regnskogen, som på kraterkanten til en aktiv vulkan. På ”broen” mellom  nord- og sør Amerika venter store eventyr i Edens hage.


Program

Dag 1: Ankomst
Ankomst San Jose og transfer til ditt sentrumsnære hotell.

Dag 2: Vukanbesøk
Vi anbefaler å ta med gode sko og en varm jakke.
Etter feriens første Costa Rica-frokost blir du hentet på hotellet for å besøke den majestetiske Poas-vulkanen på 2700 moh, Doka kaffeplantasje og La Paz Waterfall Gardens.
Etter en spektakulær biltur er første stopp Doca kaffeplantasje som drives av tredje generasjon kaffekunstnere. Her blir det innføring i kaffens reise fra bønne til kopp, og smaking av aromatiske sorter av landets tredje største eksportvare.
Underveis til det 1,5 kilometer vide og 300 meter dype krateret på Poas vil landskapet og temperaturen forandre seg. Kaffe- og jordbær-plantasjer dekorerer fjellet. Det oser og putrer rundt verdens tredje største aktive krater.  Kratersjøene er krystallklare og blå i et landskap der svoveldampende furneroler stadig pruster ut. Så er det inn i regnskogen og en tre kilometer lang vandring i La Paz Waterfall Gardens, den eneste privateide naturparken som har fått plass på lista over "de sju natur-underverker" i landet. I regnskogen bruser fem fosser i trappetrinn nedover fjellsiden, og langs stien finner du kontrollerte, men naturnære utstillinger av fugler, frosker, slanger, sommerfugler, kattedyr, kolibrier og mye mer. Etter lunsj setter du kursen mot San José.

Dag 03: San José – Tortuguero
Grytidlig om morgenen blir du hentet på hotellet ditt med kurs mot den karibiske kysten og Tortuguero nasjonalpark. Parken er 77.032 hektar stor, med 35 km kyststrekning og 11 forskjellige habitater. Blant annet mangroveskoger, sumper, strender, laguner og tropiske regnskoger med sjøer, elver og kanaler. Mangfoldet gir fantastiske muligheter til å oppleve et nesten ufattelige dyreliv med blant annet 300 fuglearter, 30 forskjellige ferskvannsfisk, aper, tapirer, jaguarer, frosker, dovendyr, underlige deformerte sjøkuer, krokodiller og kaimaner, samt flere skilpaddearter. Parken er oppkalt etter skilpaddene. For å komme til lodgen byttes kjøretøyet ut med en stillegående båt - og vips, du befinner deg midt i jungelen. Brøl, knitring, piping, dype rallende toner, brak og hyl omringer deg. Luftfuktigheten er høy og ordet regnskog får en ny dimensjon. Velkommen til Tortuguero! Du er i en av verdens mest mangfoldige parker og et eksotisk paradis. Ved ankomst blir du servert lunsj. Om ettermiddagen er det tid til å utforske strand, skilpaddesenteret og den pittoreske fargerike landsbyen Tortugero. En gang bebodd av skilpaddejegere, i dag står beskyttelse av habitatene på dagsorden. Et lite senter med minimarked, skole, en kirke og vakre små hus i alle fargenyanser.
Costa Rica har en skjønn blanding av afrolatinere, kinesere, indiere, italienere og innflyttere fra Jamaica, og alle bidrar til enda et fascinerende mangfold. Tropiske rytmer og et egenartet livsmønster gjør Tortugero til noe helt spesielt. Før middag er hengekøyen favorittstedet for å lytte og snuse inn jungelen.   

Fra juli til september. Valgfri utflukt for å se skilpaddene.

Dag 4: Tortuguero
Etter frokost blir det en guidet fottur på stiene i jungelen, og etter lunsj venter en liten båt som skal ta deg med til de mange små kanalene. Nyt! Et nettverk av menneskelagde og naturlige vannveier tar deg gjennom nasjonalparken, og med veldig mye flaks ser du verneverdige dyr som tapierer og jaguarer. Krokodiller og rare fugler er inkludert. Guiden har lang erfaring og vet nøyaktig hvor han skal navigere for å finne de mest eksotiske artene.

Dag 5: Tortuguero – Turrialba
Etter frokost legger du i vei på elven med kurs for den sagnomsuste Turrialbadalen i Cordillera Central som befinner seg midt i landet. Lunsj på La Ceiba. Dalen har en frodig regnskog og en eklektisk miks av lokale bønder, utenlandske regnskogs-elskere, økologiske bønder og boutique naturressurs. Stedets skjønnhet og utsikt til bølgende daler og ikke mindre enn tre av landets høyeste fjell, har gjort dalen berømt. Sukker- og kaffeplantasjer preger landskapet, og også en sterk vilje til å preservere området, nyplante og ta vare på de utallige artene. Overnatting på vakre Casa Turire gir et innblikk i hvordan livet engang var på en plantasje. Utsikt til den monumentale og aktive vulkanen, Turrialba.  

Dag 6: Turrialba
Dagen er på egen hånd til å utforske dalen. Et par forslag er rafting eller kanotur. To vidt forskjellige måter å bruke dagen på og opp til ditt ønske om adrenalinholdig innhold. Rafting er et kick, men ikke for alle. Kanoturen er ikke mindre hasardiøs og å rappellere kanoen opp små fossefall krever kraftige armer. Det blir gitt et intensivt kurs i forkant av både rafting og kano. De som bare har lyst til å nyte livet er på rett sted. Et utall av orkideer, fugler, frukttrær og mennesker med indiansk bakgrunn gir dalen noe helt ekstra.  

Dag 7: Turrialba - San Gerardo de Dota
God morgen naturelsker. I dag setter du kursen mot San Gerardo de Dota ved en av landets høyeste fjelltopper, Cerro de la Muerte (3451 moh). Tåkeskog er et fenomen på Costa Rica. De varme karibiske vindene blåser fra havet og inn mot de høye fjellene, og når vindene presses opp i høydene kjøles de av, og det dannes lave skyer og tåke mellom trekronene. Det betyr litt kjøligere temperatur. Turismen har enda ikke satt preg på dette området. Lytt etter kolibri og hakkespetter, og ikke minst etter kvitringen fra den sjeldne fuglen, Quetzal. Bølgende åskammer, fruktplantasjer og høye fjell omkranser Savegre Lodge, ditt øko - og spahotel i fjellet. Ha kameraet klart, her kan du få de desidert beste bildene på hele reisen.

Dag 8: San Gerardo de Dota
Frokost på hotellet og en dag fri til å utforske området. Hotellet har et nettverk av stier gjennom regnskogen og i resepsjonen vil du få kart og instruksjoner. For å få maksimalt utbytte av vandreturen er det lurt å leie en guide. Er du glad i fugler så er dagen fullbooket. Cirka 170 arter lever her og noen er unike for området. I boken ”50 steder å drive med fugletitting før du dør”, er akkurat dette stedet nevnt.
Elvene, the Division River and the Upper Savegre, er landets reneste og det er mulig å dra på elvetur. Eller ta en fottur til det dramatiske fossefallet, Savegre River som kaster seg ut i 30- meters fritt fall.

Dag 9 til 12: San Gerardo de Dota – Dominical
Dominical er en landsby og en fire kilometer lang vakker strand ved Stillehavskysten i provinsen Puntarenas, spesielt kjent for god surfing. Nå kan du pakke ut og slappe av. Her skal du bli i tre netter. Området er utenfor turisttråkket og møter du lokale fiskere, små hus i alle utenkelige fargekombinasjoner og restauranter som aldri vil få besøk av inspektører fra Michelinguiden, men som serverer det beste havet har å by på. Nyt hummer, digre kamskjell, reker, grillet fisk, kokte bananer og ikke minst bønner i alle former. Dette er pura vida! Byen har ikke stort å by på for utenom varme og gjestfrihet. En lite marked, en rekke hus, noen restauranter og et par barer. Det er godt nok! Du har hav, jungel, varme og en solnedgang som er uslåelig.

I dette området kommer skilpaddene for å legge egg. Med mye flaks kan du se de små skapningene løpe mot havet og et langt liv. Predatorene er mange og minuttene før de treffer havet er dyrebare for smårollingene.
Flere typer hval er periodevis i området og med litt flaks, mellom juli og november besøker antarktiske hval og slektninger fra California farvannet utenfor Dominical. Også muntre delfiner gjør kysten spennende. Flere paradisiske øyer som Ballena, Tres Hermanas og Ventana er vel verdt et besøk.

Dag 12 - Hjemreise
Du kan gjerne forlenge din aktive ferie med noen dager på stranden.

Reis når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.