Reiseforslag: Spirituelt, historisk, kulturelt og paradisisk

12 netter fra kr 26.900 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

 • Fly t/r Oslo

 • Skatter: veil. skatter og avgifter

 • Måltider: halvpensjon, frokost og middag hver dag

 • Sightseeing i Colombo

 • Sightseeing i Kandy

 • Utflukt til Mihintale

 • Utflukt til Sigiriya, Løveklippen med guide

 • Utflukt til elefantreservat

 • Utflukt til Dambulla Cave Temples

 • Utflukt til Nuwara Eliya

 • Utflukt til Yala National Park

 • Strandliv på Hikkaduwa

 • Transport med engelsktalende sjåfør

 • Overnatting: 12 netter på gode hotell

 • m.m.

 

Klikk her for flere reiseforslag til Sri Lanka

Klikk her og les mer om Sri Lanka

The Best of Sri Lanka

Det gylne historiske og religiøse triangelet i det eldgamle kongerike er trygt beskyttet av UNESCO, men reis før hordene kommer! Denne 10-dagers rundreisen tar deg til historiens spektakulære hovedsteder, gir et dypdykk i både buddhisme, hinduisme og i kolonitidens mange spor. Fra Colombo til midten av øya og ut til paradisiske strender, hvor farger, lys, temperatur og storslåtte palasser, buddhaer og templer, forteller historien om en øy som har vært befolket lenge, lenge før vår tidsregning..


Program: Dag for dag

Dag 1 - ankomst Colombo
Ankomst og transport til Sri Lankas hovedstad, Colombo - byen som vokser lynraskt og hvor skyskrapere strekker seg til himmels. Du møter en pussig blanding av splitter nytt, kolonitidens sjarme og eldgammel kultur. Du skal på sightseeing og vil møte en Pandoras eske av den gamle verdens sjarm og Colombo i dag, byens særegne puls og religiøse mangfold.
Overnatting på Ozo Hotel eller tilsvarende.

Dag 2 - Anuradhapura
Etter frokost venter en 200 kilometer lang biltur nordover til øyas første hovedstad, Anuradhapura. Alt som skjer på og langs veien er en opplevelse. Biler, busser, motorsykler, tuk-tuker og sykler side om side, på utsiden, innsiden eller en annen plass for tut og kjør. Vi kjører, bremser, tuter, kjører, tuter og bremser litt igjen og slik går timene. Anuradhapura ble grunnlagt 400 år før Kristus og er utvilsomt øyas mest praktfulle by, med stor historisk og religiøs betydning. De storslåtte monumentene fra 1000 år med singalesiske konger, er UNESCO-vernet. Det er også verdens eldste tre som har grodd i 2200 år, og ble plantet av selveste prins Siddharta, bedre kjent som «Buddha». Vi overnatter i byen som en gang var bebodd av 10 000 munker og som var en av verdens viktigste spirituelle byer.
Overnatting Palm Garden (eller tilsvarende) i Anuradhapura.

Dag 3 - Aukana og Habarana
Mihintale er buddhismens vugge og ligger på en 300 meter høy fjelltopp. En trapp med 1.840 trinn fører til toppen av komplekset. Tar du utfordringen er belønningen en vidstrakt utsikt og en av buddhismens viktigste Buddha-statuer. I Aukana venter den storslåtte 12 meter høye Buddha-statuen i en uvanlig velsignelsesstilling, «Asisa Mudra» Hans høyre hånd er vendt sidelengs som om han er klar til et karateslag. Etter 55 kilometer er det ankomst i den lille, pulserende byen Habarana, hvor det er to overnattinger.
Cinnamon Lodge eller tilsvarende.

Dag 4 - Habarana og Sigiriya, løvepalasset
Dagen starter på den 200 meter høye Løveklippen som huset Kong Kashyapas magiske og strategisk beliggende hovedstad fra år 477. Neste stopp er enda en gammel hovedstad, Polonnaruwa som under kong Vijaybahu på slutten av 1000-tallet, var Sri Lankas viktigste by.
Overnatting i Habarana på Cinnamon Lodge eller tilsvarende.

Dag 5 - Dambulla og Kandy
Første stopp er det UNESCO-vernede grottetemplet Dambulla som tårner 160 meter over bakken. Komplekset er nitidig dekorert med blant annet 160 statuer om Buddhas liv og virke. Veien mot Kandy krydres av et stopp i krydderhagen Matale. Sagnomsuste Ceylon eksporterte helbredende og velsmakende krydder ut i verden. Naturens egne remedier er øyas apotek, og kanskje noe for dine plager? Kandy, hovedstad fra 1592-1815, ved innsjøen, 500 m.o.h er rammet inn av fjell og irrgrønne teplantasjer. En 26 meter høy Buddha-statue troner over den byen med alle templene. Et besøk i verdens helligste, for Theravada Buddhister, Temple of Tooth, står på programmet. Om kvelden vil dere oppleve et vakkert, kulturelt show.
Overnatting på Mahaweli Reach eller tilsvarende.

Dag 6 - Kandy og Nuwara
Sri Lanka er frodig som et drivhus, og den botaniske hagen i Kandy, 1500 moh.er en hobbybotanikers drøm. Så venter en elefantbarnehage hvor foreldreløse elefantunger flaskes opp til de kan settes tilbake ut i naturen. Det som på folkemunne kalles den engelske hagen, med masse ville orkideer, er neste stopp. Nuwara er øyas kjøligste by, høyt ragende på nesten 2000 meter og senter for det Sri Lanka er mest kjent for, nemlig kanskje verdens beste te. Det var også engelskmennenes favorittby for jakt og cricket og ble grunnlagt av Nilen utforskeren Samuel Baker i 1846. Overnatting to netter i den svale høyden i Nuwara på St. Andrews Hotel eller tilsvarende.

Dag 7 - Nuwara
Etter tidlig frokost går turen til det stille, vakre og underlige fjellplatået Horton Plains, 2000 moh. Tåkeinnsvøpte innsjøer og et unikt dyre- og planteliv, gir en surrealistisk følelse til Sri Lankas høyeste platå. Overnatting i Nuwara på St. Andrews Hotel eller tilsvarende.

Dag 8 - Yala National Park
"På Sri Lanka fikk jeg følelsen av at jeg var statist i jungelboken", har en turist sagt. I dag blir det både besøk til Ravana Falls, øyas høyeste og flotteste fossefall, samt jeepsafari i Yala National Park. Engang jaktmarker for engelske kolonister, i dag har parken verdens største tetthet av blant annet leoparder, elefanter, sjakaler, trøtte dovendyr og sultne krokodiller. Under tsunamien i 2004, ble ikke et eneste dyr skadet, noe som kanskje beviser dyrenes sjette sans. 
Overnatting på Yala Jetwing i Yala.

Dag 9 til 13 - Hikkaduwa
Døsig strandliv venter. Siste delen av ferien tilbringes i Hikkaduwa og på noen av Sri Lankas deiligste strender. Overnatting: Tranz HIkkaduwa

Dag 13 - Avreise til Norge

Reis til Sri Lanka når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.