Reiseforslag: Buenos Aires, Salta, Tilcara, Cafayate

10 netter fra kr 29.000 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • alle flybilletter

  • overnatting med frokost

  • måltider forøvrig som nevnt i dag for dag programmet

  • 4 stjerners hotell

  • privat bil med sjåfør og lokale guider.

På eventyr i nordvestlige Argentina

På denne turen vil du få oppleve høydepunkter utenom den vanlige turistløypa med et fantastisk landskap i hjertet av Quebrada De Humahuaca.


Dag-for-dag program

Dag 1 Buenos Aires
Ved ankomst Buenos Aires blir dere møtt av guide. Transfer til hotellet og resten av dagen på egen hånd.

Dag 2 Buenos Aires
Om morgenen blir det bysightseeing til fots. Ettermiddagen fri til egne aktiviteter. Om kvelden blir det tangoshow med middag.

Dag 3 Buenos Aires
Formiddagen fri til egne aktiviteter og om ettermiddagen blir det sykkeltur i Recoletta- området med blant annet besøk på graven til Eva Peron.

Dag 4 Buenos Aires- Salta
Om morgenen blir det transfer fra hotellet til flyplassen og videre reise med fly til Salta. Transfer til hotellet og om ettermiddagen blir det bysightseeing i Salta og i nærområdet.

Dag 5 Salta
I dag er det "ut på tur" på en liten Yungas trekking. Ordet Yungas betyr jungel på spansk. Det tar ca. 40 minutter å kjøre fra sentrum av Salta til utgangspunktet for gåturen.  Dagens tur starter nede på en slette med en slakk oppoverbakke og om ikke lenge er dere ute i grønne omgivelser. Utrolig vakkert og etter å ha vært ute i en 2-3 timer gjør guiden i stand en fantastisk lunsj ute i det fri.
Tilbake på hotellet igjen om ettermiddagen og kvelden fri til egne aktiviteter. F. eks besøke et av de mange fine museene byen har å by på?

Dag 6 Salta- Tilcara
I dag er det ut på tur igjen på "Going around the heights" og du blir hentet på hotellet ved 0700-tiden og i løpet av dagen vil du blant annet få oppleve Saltflatene og Purmamarca.
Dagen er spekket med opplevelser og med mange små stopp underveis til Purmamarca (som er kjent for fjellet med de 7 fargene). Ved ankomst Purmamarca venter en ny transfer på dere og da går turen videre til en liten fjellby som heter Tilcara som ligger en halvtimes tid fra Purmamarca. Ved ankomst Tilcara sjekker du inn på hotellet og resten av ettermiddagen/kvelden på egen hånd.

Dag 7 Tilcara
I dag står Lama-trekking på programmet og ja, det betyr at man skal ut på tur med en Lama. Nesten som å være ute på tur med en hund... En festlig opplevelse i naturskjønne omgivelser.
Etter noen timer ute i dalen eller i fjellene gjør guiden i stand til en fantastisk piknik ute i det grønne mens Lamaene gresser og tar seg en velfortjent pause før turen går tilbake til hotellet.
Resten av ettermiddagen på egen hånd til å utforske denne koselige lille fjellbyen

Dag 8 Tilcara- Salta
I dag går turen tilbake til Salta via en dagstur som kalles "Humahuaca".
Du blir hentet på hotellet tidlig formiddag ved 1100-1200 tiden. Første stopp er i Tilcara som har utgravninger fra Inkatiden. Neste stopp blir ved Capricorn-merket på den sørlige halvkule. Underveis blir det mange korte og fine stopp for foto og informasjon. I Humahuaca blir det bysightseeing og felles lunsj. Hovedstaden i provinsen Jujuy, San Salvador, besøkes før retur til Salta sen ettermiddag/kveld.

Dag 9 Salta
I dag står sykkeltur i Quebrada de Toro på planen.
Dagen starter med en biltur på ca. 50 minutter vestover fra sentrum (samme vei som fører en videre til Chile) og hvor toget ("train to the clouds") går. Toget starter i Salta, men går gjennom dalen Quebrada de Toro hvor du skal sykle.
Sykkelruten følger toglinjen innover dalen hvor det blir sykling på en liten sti like ved togskinnene. Flere spennende stopp underveis og første stopp er ved et lite vannfallog det blir mange fine fotostopp mens du sakte men sikkert sykler oppover langs toglinjen. Lunsj ute i det fri før du sykler tilbake til utgangspunktet og det blir transfer tilbake igjen til hotellet i Salta.
Kvelden fri til egne aktiviteter.

Dag 10 Salta-Cafayate-Salta
I dag står vin på programmet og utflukt til Cafayate. Cafayate ligger ca. 20 mil sør for Salta i Calchaquies-dalen på 1700 moh og er selve vindistriktet i regionen. På veien til Cafayate kjører man igjennom Quebrada Cafayate eller også kalt Rio las Conchas og underveis blir det flere interessante stopp og ikke minst besøk på en vingård med omvisning og prøvesmaking. Litt tid på egen hånd i sentrum av Cafayate (2 timer) før retur til Salta.

Dag 11 Salta-Buenos Aires-Hjemreise
Transfer til flyplassen og hjemreisen til Norge begynner.

 

Reis til Argentina når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.