Reiseforslag: Til fots mellom vulkaner og lavatunger

Nærmere naturen kommer du ikke enn på denne vandreturen på øyene São Miguel og São Jorge. To vidt forskjellige øyer med skjønnhet som fellesnevner.

Varighet: 12 netter
Pris fra: fra 19.550
Pris pr. pers i dbl. rom. Tillegg for utreise i høysesong.

• flyreise Oslo - Azorene (tur/retur)
• flyreise Sao Miguel - São Jorge t/r
• 12 overnattinger (se program) med frokost
• transport flyplass/hotell t/r

Skroll ned for komplett program.

Klikk her for flere eksempler på reiseforslag til Azorene

Klikk her og les mer om Azorene

 
 

Kontakt oss

E-post: post@espnes.no | Tlf: 22 34 70 70
Eller benytt vårt kontaktskjema

Navn *
Navn

 

Opplevelsesferie til fots         

Rutene på begge øyene er godt merket og du trenger ikke å være i olympisk form for å gå disse turene. Mellom tre og fem timer om dagen vandrer du i vulkanøyenes fascinerende og varierte landskap. Du går til lyden av fuglekvitter, bølgebrus, putring fra varme kilder, et vell av blomster, kuer og flere kuer og med litt flaks utsikten til en prustende hval i horisonten

 

Dag-for-dag program

Dag 1 - Ankomst
Ankomst Ponta Delgada og transfer til vakre Furnas-dalen.
Furnas er et eksotisk vell av farger og inntrykk. Klima og natur gir nesten ufattelige utfoldelsesmuligheter for flora og fauna. Er dette paradisets have? Ja det er kanskje det.
I Furnas krysser to elver hverandre, en kald og en varm, selve landsbyen ligger i et krater hvor det bobler i såkalte Caldeiras, (varme kilder) som skal være spesielt gunstige for helsen. Hotellet ligger i en 200 år gammel botanisk hage. Jungel og innsjøen, blomsteralleer og pergolaer, underlige fugler og en duft både av jordens indre og søte blomster – gir Furnas noe helt spesielt.  Overse ikke muligheten til å få tilberedt et måltid på varme klipper eller under jorden i vaskeekte "Volcano Style”. 
 
Dag 2 - Furnas
Du starter i Ribera Funda og setter kursen mot stranden, Praia da Viola og ender i Maia. En lett begynnelse hvor du passerer nydelige fosser og eldgamle vannmøller.
 
Dag 3 - Furnas
Dagen starter i Lomba do Cavaleiro og ender opp i Ribeira Quente. Du vandrer langs den ruggete kysten og ved ankomst landsbyen Riberira Quente, kan du besøke fiskehavnen og nyte en god lunsj på en lokal restaurant.
 
Dag 4 - Furnas
Faial da Terra ligger ved kysten og du vandrer innover i landet, forbi en gammel landsby til et vakkert fossefall. En skog av akasia og pittosporum-trær gir en mystisk følelse. I Norge er disse trærne potteplanter. 
 
Dag 5 - Furnas- Ponta Delgada
I dag står kraterinnsjøen i Furnas på programmet. Den er øygruppens nest største og langs kanten av innsjøen finner du kokende kilder hvor de lokale koker mat. Her er det varmt og godt under føttene.
Ponta Delgada står for tur og etter vandreturen er det transfer til hovedstaden. Langs veien passerer du det flotteste utsiktspunktet på nordkysten av øya og kan beundre te-plantasjer i vidunderlige grønne farger, samt hav og vulkaner.  
 
Dag 6 – Ponta Delgada
Lagoa do Fogo er den kratersjøen som ligger høyest på øya og som er totalt uberørt av mennesker.  Det er ingen bebyggelse og du følger en vakker "levada" (gammel vanningsvei), mellom daler og fjell. Ta med badetøy, etter vandringen kan du ta en dukkert. 
 
Dag 7 - Ponta Delgada
Sete Ciades betyr syv byer, er en søvnig landsby i unik natur, dominert av to kraterinnsjøer, den ene blå, den andre grønn. De flettes inn i hverandre og er atskilt med en bro. Fenomenet er forklart av en gammel legende om umulig kjærlighet mellom en prinsesse og en gjeter.  Fra utsiktpunkter kan du nyte synet av havet, kratersjøene, dalen og irrgrønne kratervegger. Etter vandreturen er det tid for å besøke landsbyen med det ambisiøse navnet, Syv Byer.
 
Dag 8 – São Jorge
Vi forlater Sao Miguel med kurs for São Jorge. Etter en kort flytur lander du på øya som minner om et forlist havmonster. Vandrerutene er kjent for å være de desidert beste på øygruppen og hotellet ligger rett ved Atlanterhavet. Øya har et areal på 246 km² og et innbyggerantall på cirka 9.500. São Jorge er langstrakt med bratte grønnkledte åser opp mot fjellryggen som går på langs øya. Et spesielt geologisk fenomen på øya kalles fajãs. Det er flate, fruktbare landtunger ved foten av klippene. De er forårsaket av lavastrømmer som strømmet ut av klippene og størknet i havet. 

Dag 9 - São Jorge
Dagens vandring fra Pico das Caldeirinhas til Fajã do Ouvidor, går over noen av de høyeste toppene på øya. Langs den grønnkledde ryggen på den sovende dragen, rundt mange krater og opp til 1052 meter. Så er det ned til havet hvor naturlige basseng innbyr til et bad. Se godt rundt deg på Pico Esperança, her gror den mest sjeldne av europeiske orkideer Platanthera Azorica. De hvitkalkede landsbyene i São Jorge ligger spredd rundt omkring i landskapet, langs kanten av sjøene eller oppe i høydene. Du treffer på små ysterier, hvor kumelken blir foredlet til øyas deilige oster.
 
Dag 10 - São Jorge
Dagens rute er på sydspissen av øya, fra Fajã dos Vimes til Fajã de São João. Dette er en relativt hard etappe på cirka ti kilometer. Utsikten over øya Pico og også Faial er fantastisk. Vandringen ender i en pittoresk landsby og en deilig strand hvor du kan kjøle ned stive muskler.
 
Dag 11 - São Jorge og Faial
I dag er det nordsiden av øya som skal utforskes. Fra Serra do Topo til isolerte Fajã dos Cubres. Naturreservatet du vander i er intet mindre enn et eventyr av naturlige pergolaer, endemiske planter og underlige lavaformasjoner. Vandringen ender i Faiã, under bena hviler en underjordisk innsjø og denne delen av øya er kun bosatt av noen få familier. Øya Graciosa skimtes i horisonten. 
Om ettermiddagen blir du hentet og kjørt til havnen og etter en kort båttur kommer du til vakre Faial.
 
Dag 12 – Faial
Dagen er din til å hvile ut på Faial. En nesten sirkelrund øy med drøyt 15 000 øyboere. Hotellet har utsikt over Pico, byen og fjellet. Det siste vulkanutbruddet på Azorene skjedde i 1957 på vestspissen av øya og skapte Ponta dos Capelinhos. Vi foreslår en jeepsafari over øya, eller kanskje en hvalsafari. Horta er en fin by med verdenskjent yachthavn, og Peter's Cafe Sport er et naturlig møtepunkt med historiens sus innprentet i veggene.
 
Dag 13 – Hjemreise
Transfer til flyplassen og farvel til Azorene for denne gang.

 

Reis til Azorene når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.