Semi gruppereiser: Highlights of Oman

Denne rundreisen er en påmeldingstur, men bare fra Oman. Reisedatoer til og fra Norge er fleksible og turen kan gjerne kombineres med strandferie enten før eller etter rundreisen. Se dag-for-dag program nedenfor.

KLIKK HER: kontakt oss for pristilbud og skreddersydde opplegg. 22 34 70 70

7 dager/6 netter. Pakken inkluderer:

  • Fly t/r Oslo inkl. veil. skatter

  • Transfer til og fra hotell og flyplass

  • Måltider: 6 frokoster og 6 middager

  • Besøk på Bait Al Safa Omani House

  • Rundreise med engelsktalende guider

  • Overnatting: 2 netter i Muscat

  • Overnatting: 1 natt i Sur

  • Overnatting: 1 natt i ørken camp

  • Overnatting: 2 netter i Nizwa

  • Ingang til parker og attraksjoner

Det er to reiseruter, med noen mindre forskjeller de siste dagene.
Highlights of Oman har avriese på lørdag, og turen avsluttes fredag.
Oman Adventure har avreise søndag, og turen avsluttes lørdag.

Max. 12 personer i gruppen. Minimum to personer. D.v.s. at hvis man reiser som par vil det aldri være for få påmeldte, men det kan bli fullt.

Datoer 2019 (fra Oman)
Highlights of Oman - avreise lørdag:
2019: 16. til 22. mars; 13. til 19. april; 4. til 10. mai; 28. sep til 4. oct; 12. til 18. okt; 26. okt til 1. nov; 9. til 15. nov; 23. til 29. nov; 7. til 13. des
2020: 11. til 17. jan; 25. til 31. jan; 8. til 14. feb; 22. til 28. feb; 7. til 13. mars; 21. til 27. mars; 4. til 10. april; 18. til 24. april

Oman Adventure - avreise søndag:
2019:
3. til 9. mars; 31. mars til 6. april; 28. april til 4. mai; 22. til 28. sept; 6. til 12. okt; 20. til 26. okt; 3. til 9. nov; 17. til 23. nov; 1. til 7. des; 15. til 21. des
2020: 5. til 11. jan; 19. til 25. jan; 2. til 8. feb; 16. til 22. feb; 1. til 7. mars; 15. til 21. mars; 29. mars - 4. april; 12. til 18. april; 26. april - 2. mai

 

 
 

 

Dag-for-dag program

Dag 1: Velkommen til Oman
Vår representant møter dere på flyplassen og frakter dere til hotellet. Restan av dagen har dere til fri disposisjon.
Overnatting i Muscat: Ramada Muscat 4*

Dag 2: Muscat Highlights
I dag får dere besøke verdens femte største moské, Sultan Qaboos Grand Mosque. Først blir det en tur i byen. Etter å ha passert diplomatstrøket, kommer vi til det eldste og største markedet i landet, Muttrah souq. Her kan man slå seg løs og kjøpe eksotiske suvenirer. Neste stopp er Al Alam Palace hvor sultanen mottar statsbesøk. På hver side av palasset står det to portugisiske fort. Det blir også tid til en tur innom et historisk museum. *Dagen avsluttes med et havnecruise mens du nipper til en Omani Kahwa, tradisjonell kaffe fra Oman. (* gjelder kun for turen “Adventure Oman”)
Overnatting i Muscat: Ramada Muscat 4*

Dag 3: Kysten og Wadis
Noe av det som skiller Oman fra de øvrige gulfstatene er det varierte landskapet. Vi starter dagen med en lett vandring gjennom Wadi Shab. Det vil være muligheter for å ta en dukkert underveis, så ta med badetøy. Vi passerer Bimmah Sinkhole med det asureblå saltvannsbassenget. Vel fremme i fiskelandsbyen Sur, som er opprinnelsesstedet til Dhows, de tradisjonelle båtene, besøker vi dhow fabrikkens utendørs museum. Om kvelden kan man bli med på Turtle Watching og kikke på de berømte skilpaddene.
Overnatting i Sur, Sur Plaza 3*

Dag 4: Ørken og sand
Vi legger ut på en flott kjøretur langs kysten før vi setter kursen innover i landet og kommer frem til Wadi Bani Khalid hvor det er vann året rundt. Denne frodige oasen har flere naturlige basseng som glitrer i vakre grønne og blå sjatteringer. Her kan vi ta en dukkert før vi fortsetter turen inn i Wahiba ørkenen hvor vi overnatter i en autentisk ørkenleir med lokal mat og underholdning.
Overnatting Sama Al Wasil Camp 

 Dag 5: Videre til Nizwa
Første stopp er landsbyen Ibra som er berømt for sin gamle bydel og markedet for kvinner. Vi fortsetter videre til Nizwa. Underveis besøker vi Jabreen slott som er et av de vakreste i Oman. Siste stopp før vi ankommer Nizwa er Bahla Fort som er oppført på UNESCOs verdensarv liste.
Overnatting i Nizwa, Al Diyar Hotel 3*

 Dag 5: Det grønne fjellet (ADVENTURE programmet)
Vi hopper i 4x4 og kjører til landsbyen Ibra. Etter å ha ruslet rundt i gamlebyen og besøkt det berømte markedet for kvinner, fortsetter turen til Jebel Al Akhdar. Dette stedet er berømt for sitt rosevann og er regnet for å være et av de mest fruktbare stedene i Oman. Vi fortsetter opp til Saiq platået med flott utsikt over grønne, frodige fjellterrassene. Hvis vi har tid, tar vi en rusletur rundt i landsbyen. Vi gjør et stopp i den øde landsbyen Birkat Al Mauz som ligger ved enden av fjellet Jebel Akhdar, og rusler en tur blant ruiner og palmer. Deretter drar vi tilbake til Nizwa.
Overnatting i Nizwa, Nizwa Hotel Apartement 3*

Dag 6: Fjell og landsbyer
I dag står opplevelsene i kø. Vi skal utforske landets kulturelle hovedstad, Nizwa. Deretter besøker vi Nizwa Fort og "solens fjell" Jebel Shams. Det blir også tid til å besøke Al Hamra som er en tradisjonell landsby som er berømt for sine rike tradisjoner. Her kan du blant annet besøke Bait Al Safa som er et autentisk hjem og få et innblikk i hvordan dagliglivet fortoner seg på landsbygda i Oman. Her får vi servert dadler og lokal kaffe før vi reiser tilbake til Nizwa. 
Overnatting i Nizwa, Al Diyar Hotel 3*

Dag 6: Nizwa, den kulturelle hovedstaden (ADVENTURE programmet)
Samme som dag syv i HIGHLIGHTS programmet nedenfor, men med retur til Nizwa etter besøk i Jebel Akhdar.
Overnatting i Nizwa, Nizwa Hotel Apartement 3*

Dag 7: Nizwa, den kulturelle hovedstaden
Det er fredag og auksjonsdag på markedet for husdyr. En unik og livlig opplevelse. Før vi reiser tilbake til Muscat, blir det tid til en shoppingrunde i det fargerike Nizwa souq. På vei tilbake passerer vi den øde landsbyen Birkat Al Mauz som ligger ved enden av fjellet Jebel Akhdar. Solnedgangen forvandler landsbyen til et magisk sted. Ta en tur mellom ruiner og palmer og langs det gamle irrigasjonsanlegget som er oppført på UNESCOs liste, og la deg fascinere av stemningen. Et par timer senere er vi tilbake i Muscat.


Dag 7: Wadi Bani Awt til Muscat (ADVENTURE programmet)
Rundreisen avsluttes med uforglemmelige naturopplevelser. Vi står opp tidlig og vandrer til den gamle landsbyen As Sab før vi blir hentet og kjører mot Muscat. Vi gjør et stopp i landsbyen Bilad Sayt og deretter venter en spennende off-road tur gjennom Wadi Bani Awf. Vi besøker de varme kildene i Nakhal og rusler rundt i det imponerende fortet. Turen avsluttes i Muscat.

Ring oss gjerne 22 34 70 70
Vi har åpent mandag til fredag 09 til 16

 

 

Reis til Oman når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible.