Reiseforslag: Santiago og Påskeøya

7 netter fra kr 29.500 pr. pers i dbl. rom som inkluderer:

  • flybilletter fra Oslo - Påskeøya tur/retur

  • skatter og avgifter

  • 2 netter i Santiago - ved ankomst og avreise

  • tranfer fra flyplass til hotell Påskeøya

  • 5 netter på Påskeøya inkl. frokost

  • 1 heldagsutflukt

  • 2 halvdagsutflukter

Skroll ned for komplett program

Moaier og Påskeøya

Påskeøya er en av verdens mest avsidesliggende øyer, som for 1200 år siden fikk besøk av en dobbeltskrogkano med sjøfarere fra en fjern kultur.

Gjennom de påfølgende hundreårene utviklet det seg en bemerkelsesverdig sivilisasjon på det isolerte øysamfunnet. Av årsaker vi ikke kjenner begynte de å hugge gigantiske statuer ut av de vulkanske steinmassene. Disse monumentene, som vi kaller moaier, er blant de mest utrolige fortidsminnene som noen gang er påvist.


Dag-for-dag program

Dag 1: Ankomst Santiago de Chile
Ved ankomst flyplassen blir det transfer til hotellet og innsjekking.

Dag 2: Santiago - Påskeøya
Tidlig avreise til flyplassen og videre reise til Påskeøya. Ved ankomst Påskeøya blir det transfer til hotellet og resten av dagen på egen hånd.
Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost på Altiplanico Rapa Nui.

Dag 3: Heldagstur Anakena
Etter frokost begynner utforskningen av denne spennende øya. Påskeøya er kun 117 km2 og du kan ikke reise langt i noen retning. Det Påskeøya mangler i størrelse, har de tatt igjen i sin underlige historie. På denne utflukten får dere høre om øyas fantastiske fortid og nyte den vakre naturen.
Turen går til sørkysten og Ahus Vaihu i HangaTe'e-bukten og Akahanga hvor det antas at den berømte kong Hotu Matua er begravet. Videre går turen til Rano Raraku med omlag 900 statuer,
mange av dem halvferdige. Neste høydepunkt blir den nylig gjenoppreiste og enorme Ahu Tongariki med sine 15 utrolige statuer. Så går turen til østkysten med besøk til Ahu Te Pito Kura og "Navel of the World" og sist men ikke minst drar dere til stranden i Anakena - et lite polynesisk paradis med kokosnøtt-palmer og en nydelig lagune med varmt vann fra Stillehavet. Her finner man også noen av steinstatuene. Her er fint å posere sammen med moiaene med havet i bakgrunnen
Etter en dag full av opplevelser og inntrykk, ankommer dere hotellet sent om ettermiddagen.

Dag 4: Halvdagstur Orongo
Turen starter ved den utdødde vulkanen Rano Kau. Nyt den fantastiske utsikten over kratersjøen og øya med de utrolige geologiske skattene. Etterpå går turen til landsbyen Orongo og du kan se helleristninger knyttet til kulturen på Påskeøya. Etter å ha nytt utsikten mot de 3 holmene, Motu Nui, Motu Iti og Motu Kao Kao, går turen ned igjen til Ahu Vinapu, statuene som enda ikke er restaurert, men som viser historien og bærer preg av pre-inkaenes arkitektur og kultur. Siste stopp denne dagen blir i Ana Kai Tangata, som er en hule med malerier.

Dag 5: Halvdagstur Akivi
Midt på øya, Ahu Akivi, finnes 7 restaurerte steinstatuer hvor legenden forteller at disse statuene representerer de 7 personene som ble sendt til Rapa Nui av kong Hutu Matua og dette skal være opprinnelsen til Påskeøya.
Ahu Hanga Poukura og Puna Pau med sine røde vulkanske steiner blir også besøkt. Det blir besøk til flere restaurerte statuer, rester av naust, den eneste statuen som har øyne, samt flere andre fornminner.

Dag 6: Fridag
Denne dagen er til egen disposisjon og her kan man utforske øya på egen hånd eller rett og slett slappe av og nyte tilværelsen.

Dag 7: Påskeøya - Santiago
Utsjekk fra hotellet, transfer til flyplassen og fly tilbake til Santiago. Ved ankomst Santiago blir det transfer til hotellet, innsjekk og overnatting.

Dag 8: Hjemreise
Transfer til flyplassen, det er klart for hjemreise med mange flotte minner i bagasjen..

 

Reis til Chile og Påskeøya når du vil, gjør hva du vil og vær borte så lenge du vil... Alle våre reiseforslag er fleksible og kan forvandles til ditt personlige eventyr.